15 listopada nasze dzieciaki wzięły udział w warsztatach robienia pizzy w ramach innowacji pedagogicznej „Zdrowo, kolorowo” .
Dzieci miały okazję dowiedzieć się, skąd wywodzi się pizza oraz jak prawidłowo ją przygotowywać. Po krótkiej prelekcji, każdy mały kucharz przystąpił do samodzielnego tworzenia swojej wymarzonej pizzy – od wałkowania ciasta, przez smarowanie sosem pomidorowym, aż po układanie ulubionych składników.
✨ Jak przystało na prawdziwych szefów kuchni, poradzili sobie znakomicie! Zajęcia kulinarne to nie tylko świetna zabawa, ale również okazja do rozwijania kreatywności, samodzielności i sprawności manualnej.
Dzięki takiej formie aktywności dzieci uczą się nie tylko zasad savoir-vivre przy stole, ale także współdziałania i wzmacniają przyjaźnie.
Zabawa w gotowanie połączona z terapią sensoryczną to fascynująca podróż do świata smaków, zapachów i kolorów, która wspiera dzieci w lepszym rozumieniu otaczającego świata.